Zij aan zij over de nieuwe Verbindingsbrug

25 May 2022

Op zondag 22 mei 2022 werd de Verbindingsbrug in Zeebrugge feestelijk geopend. Onder leiding van de Brugse burgemeester Dirk De Fauw heeft een grote groep fietsers de brug officieel ingefietst.

De Verbindingsbrug zorgt voor een betere ontsluiting tussen de achter- en voorhaven van Zeebrugge en maakt het woon-werkverkeer makkelijker en veiliger voor fietsers. Met een lengte van 130 meter en een doorvaart van 55 meter geldt deze beweegbare brug over het Verbindingsdok als de langste draaibrug van Europa.

De realisatie van dit project werd door Port of Zeebrugge gegund aan de TM Artes Depret, Artes Roegiers, Victor Buyck Steel Construction en BESIX Unitec. Met de bouw werd gestart in het najaar van 2020. Het 130 meter lange en 2.100 ton zware draaistuk werd samengesteld in de ateliers van Victor Buyck Steel Construction in Wondelgem en begin 2022 via de Westerschelde op een zeeponton naar Zeebrugge gevaren waarna onze teams aan de montage van de brug begonnen.

BESIX Unitec is nog 18 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de brug.

Meer weten over dit project? neem een kijkje op https://www.besixunitec.com/nl/projects/verbindingsbrug-realisatie-van-de-grootste-draaibrug-in-europa


Member of logo