Van den Berg installeert eerste wijkcentrale fibernetwerk Fiberklaar

6 December 2021

De Sint bracht vandaag een bliksemsnel cadeau voor enkele wijken in het noorden  van de stad Sint-Niklaas. Aannemer Van den Berg installeerde in opdracht van Fiberklaar de eerste wijkcentrale: dat is een verbindingshub (ook wel Point of Presence of PoP genoemd) die de FTTH (Fiber To The Home) verbindingen samenbrengt en verbindt met het glasvezelnetwerk. Tegelijk met de installatie van de wijkcentrale voert Van den Berg graafwerken uit in de stad en gaan medewerkers van deur tot deur om inwoners te informeren over een mogelijke gratis fiberaansluiting in hun huis. Voor deze eerste aansluitingszone werden de voorbereidingen getroffen voor ongeveer 10 kilometer glasvezelkabel.

Fiberklaar ging recent officieel van start met de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen. Het bedrijf wil 1.5 miljoen Vlaamse woningen ‘fiberklaar’ maken tegen 2028. Deze fibertechnologie brengt glasvezel tot binnen in de woning en laat een supersnelle en stabiele communicatie toe.

Aannemer Van den Berg startte in september met de uitvoering van de werken in Sint-Niklaas en is bijzonder trots dat ze vandaag de allereerste wijkcentrale in Vlaanderen voor Fiberklaar kan installeren. Hierdoor kunnen de eerste inwoners van de stad voor het einde van het jaar genieten van razendsnel internet via hun glasvezelaansluiting.


Member of logo